Ställ dina frågor om sexuellt våld

Världsbästa Föreningen Tillsammans har tagit plats i Stöd & Svar för att svara på era frågor om bland annat sexuellt våld. Här kan ni läsa mer om dem och deras engagemang. 

Hej Emma och Julia! Så otroligt kul att ha med er i Stöd & Svar. Ni jobbar med viktiga och ganska jobbiga frågor. Kan inte ni berätta lite om Föreningen Tillsammans? 
– Föreningen Tillsammans är en ideell förening som jobbar för att krossa det sexuella våldet i samhället. Vi jobbar både stödjande, förebyggande och opinionsbildade. Vår stödverksamhet består av stödmejl (snart även chatt), stödgrupp och mentorskap. Alla, oavsett könstillhörighet, som utsatts för någon form av sexuellt våld kan få stöd hos oss. Vi jobbar även förebyggande genom att försöka förändra samhällets attityder kring sexuellt våld genom föreläsningar på till exempel skolor. Sedan jobbar vi även opinionsbildande mot politiker genom kampanjer, debattartiklar osv.

Hur kom ni på idéen att starta Föreningen Tillsammans? 
– Föreningen startades då vi (Emma och Julia) 2013 träffades i en stödgrupp för våldtagna kvinnor på Södersjukhuset. Vi båda började prata om hur konstigt det var att fortfarande idag 2013 så känner individer som utsatts för våldtäkt så mycket skuld, och att deras händelse inte var "en riktig våldtäkt". Vi bestämde oss för att visa samhället att våldtäkt är så mycket mer än ett överfall, att man kan utsättas i sitt hem, i skolan, av en vän, av en partner osv. Och startade då ett fotoprojekt, detta blev sedan Föreningen Tillsammans.

Det är så otroligt starkt och fint av er att vända något så jobbigt till en styrka och hur ni använder era historier för att hjälpa andra! Vad kan man då ställa för frågor till er i Stöd & Svar? 
– Du kan ställa frågor om sexuellt våld, vad är ett sexuellt övergrepp, vart kan man få hjälp om man utsatts, men också frågor kring hur kan man ha schysst sex och porr!

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.