Blogg

Ställ dina frågor till filmskapare

Nu finns Mauricio Molinari, mannen bakom en av Sveriges största filmpoddar Dark label podcast tillgänglig i Stöd & Svar på Ungdomar.se. Där kan du ställa frågor till hans kommande gäster om allt som har med film och filmskapande att göra. 

Mauricio Molinari är uppväxt i Fisksätra i Nacka, utanför Stockholm. Idag jobbar han som manusförfattare, filmklippare och producent. Bland annat så bygger Cannesvinnade Viaplayserien Partisan på hans originalidé. Nu har han startat en podd om filmskapande för att visa resan som ligger bakom en lyckad film eller serie. Podden har snabbt blivit en av Sveriges största filmpoddar. Vill du lyssna på podden hittar du den här: Dark Label podcast.

Ställ dina frågor till kommande gäster i Dark Label Podcast via Stöd & Svar här. 

3 kommentarer

  1. Hej Mauricio! Jag heter Alice och är väldigt filmintresserad och skriver för en sajt som heter Cineasten. Jag skriver för debattavdelningen (här) och något som ibland märks i mina texter är min frustration mot att det görs så få skräckfilmer i Sverige... Vad beror det på tror du? Det känns som att genren både är billig att producera i samtidigt som dess främsta målgrupp är ungdomar och unga vuxna. Tack på förhand! 

  2. Tack för frågan Alice! Den är skickad till Mauricio.

  3. Hej Alice. Tack för din fråga. Som horrorfan så har jag också tänkt på detta. I grund och botten så handlar det om att till och med dom största amerikanska horrorfilmerna från USA t.ex. Insidious el Conjuring bara tjänar en bråkdel av det som en svensk film kostar att marknadsföra på bio. Så man går back även om filmen kostar lite att producera genom att bara få upp den på Bio. Genom initiativet Moving Sweden har det nu kommit flera genreprojekt b.la. Andra Sidan som inte behöver tjäna lika mkt på bio då det till största delen är finansierad via filminstitutet direkt. Netflix går nu in och finanserar stora delar av budgetar där Red Dot är en svensk genrefilm. Båda filmers regissörer pratar om detta på min podcast och idag pratar även Moa Gammel om genre i Sverige på podden. Ungdomar och Unga vuxna föredrar också tyvärr mest amerikanska filmer. Men jag tror på att om det kommer tillräckligt många bra Svenska genrefilmer så kan förtroendet för svenska såna växa och mitt bolag jobbar just på att stärka/highlighta genrefilmen Sverige.

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!