Stöd under jul och nyår

Många ser fram emot julen men det finns också många som tycker det är den värsta tiden på året. Det kan vara både ensamt, bråkigt och ångestframkallande. Här tipsar vi om organisationer som håller öppet under jul och nyår för att stötta unga. 

Här är några tips på organisationer som har jul och nyårsöppet som du kan kontakta om det känns tungt och du behöver stöd. 

Ersta Vändpunkten

För många barn och unga som lever nära någon med missbruk så är julhelgen årets värsta helg. Precis som tidigare år kommer Ersta Vändpunkten finnas på Skype på julafton och nyårsafton. I år chattar Soma och Marie. Lägg till Ersta Vändpunkten (skype). Chatten är öppen följande tider:
Julafton 19.00 till 21.00
Nyårsafton 19.00 till 20.00

Bris

Bris kan man kontakta med det mesta, de lyssnar och stöttar och jobbar för barnsrättigheter. Bris finns på telefon, mejl och i chatt men nu finns även en Brisbot som ger snabba svar direkt i mobilen. Läs mer om Bris och kontakta dem genom att klicka här

Tilia

Mår du dåligt och känner dig deppig? Då finns fantastiska föreningen Tilia där för dig. Under jul och nyår håller Tilia öppet som vanligt. I både chatten och mailen sitter volontärer som själva haft kontakt med psykisk ohälsa på olika sätt. De finns där för att lyssna på dig. Mailar gör du till stod@foreningentilia.se och här kan läsa mer om chatten

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.