​Strandfesten lockade hundratals ungdomar i Almedalen

I tisdags kväll arrangerade vi på Ungdomar.se, tillsammans med Sveriges ungdomsråd och Fryshuset, ett stort mingel för alla unga i Almedalen. Det bjöds på pizza, kärlek och livemusik av Blues!

Kyliga vindar drog in genom Almedalen i tisdags när Sverigedemokraterna intog scenen. Under Jimmie Åkessons kvällstal blev stämningen stundtals riktigt hätsk och obehaglig – men strax efteråt, när solen sakta sänkte sig över havet, värmdes hela Visby upp av glädje, dans och passion från hundratals ungdomar.


På kullen bakom dalen arrangerade nämligen vi på Ungdomar.se, tillsammans med Sveriges ungdomsråd och Fryshuset, ett stort mingel med fokus på människors lika värde, tolerans och ett Sverige för alla.

Syftet med Strandfesten, som minglet hette, var att samla den stora mängd unga människor som finns på plats under veckan och skapa en alkoholfri mötesplats på ungas villkor.


Vi bjöd på pizza och läsk och hiphop-legendaren Blues höll ett inspirerande tal om mångfald och medmänsklighet. Därefter fick han hela kullen att gunga i solnedgången när han framförde sina låtar ”Släpp mig fri” och ”Under ytan”.

Det blev en grymt härlig kväll där alla möttes och dansade sida vid sida. Det var dessutom en kväll där det än en gång visades vilken kraft och engagemang som finns bland många unga. Ni som säger att alla ungdomar är lata och inte bryr sig – ni borde ha varit där!

Vi på Ungdomar.se vill tacka alla som kom förbi och minglade, dansade loss och spred glädje och kärlek tillsammans med oss. Fortsätt kämpa och engagera er så hoppas vi att vi ses snart igen!


Foto: Arda Eken, Sveriges ungdomsråd


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.