Strandhäng med oss i Almedalen!

Tillsammans med Sveriges ungdomsråd och Fryshuset bjuder vi in alla unga som befinner sig i Almedalen 2014 till Strandfesten – veckans fetaste mingel!

Strandfesten är ett mingel som kretsar kring alla människors lika värde, för tolerans och ett Sverige för alla.

Vi bjuder på pizza och dryck och musiken levereras live från en av Sveriges största legendarer inom svensk hiphop - Raymond ”Blues” Peroti.

Anmäl dig till minglet på Facebook och hjälp oss att sprida ordet så att så många som möjligt hittar till Almedalens fetaste strandfest! 

Vad: Strandfesten
När: Tisdagen den 1 juli kl. 20:00
Var: Kullen vid Strandpromenaden, Visby

VI SES DÄR!


Förutom Strandfesten kommer vi att delta i följande seminarium:

––––––––––

SVERIGE 2018 – konkurrens och innovation!

Hur ser trenderna i världen ut? Hur påverkar dessa Sverige? Trycket på planeten ökar, vi kommer att vara 9 miljarder människor på jorden år 2050. Vilka megatrender och innovationer bidrar till green-race? Vad kommer att påverka Sverige i en 10-årsperiod?

Ungdomar.se:s vd Kim Jakobsson sitter i panel tillsammans med Johan Kuylenstierna, vd Stockholm Environment Institute, Erik Brandsma, GD Energimyndigheten, Thomas Elmqvist, professor, Stockholm Resilience Centre, Jens Henriksson, VD, Folksam och Thomas Söderberg, biskop, Västerås Stift.

När: Måndagen den 31/6 Kl 09:45
Var: Länsstyrelsens trädgård
Arrangörer: Hagainitiativet, Stockholm Resilience Centre, Stockholm Environment Institute och Energimyndigheten i samarbete med länsstyrelsen Gotland.
Länk: http://almedalsveckan.info/event/user-view/19439?redir=

––––––––––

Hur ofta pratar du om unga istället för med unga? Det är dags att inkludera unga på riktigt.

Allt för ofta pratas det om unga istället för med unga. Detta ger vuxenvärlden tolkningsföreträde i att problematisera och definiera de ungas situation. Sveriges ungdomsråd, Ungdomar.se och Fryshuset bjuder in till ett seminarium för att diskutera hur unga kan inkluderas i samhället, på riktigt.

“Vi möter tusentals unga som har en enorm drivkraft och en vilja att skapa bra förutsättningar för framtiden. Vi vill med detta seminarium dela våra metoder och tankar kring hur beslutsfattare kan agera för att skapa bättre förutsättningar för att unga ska känna sig inkluderande. Det här är vårt Sverige och tillsammans ska vi se till att alla får vara med på lika villkor.”

När: Måndagen den 30/6, kl 15-16:15
Var: Uppsala universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, sal D22
Arrangör: Sveriges ungdomsråd, Fryshuset och Ungdomar.se
Länk: http://www.almedalsveckan.info/17129

––––––––––

Hur blir hållbarhetsfrågor intressanta för ungdomar?

Många ungdomar anser att hållbarhetsfrågor är tråkiga och förknippade med ångest. Hur kan vi förändra attityder, höja kunskapsnivån och skapa förutsättningar för mötesplatser mellan unga och skolor, kommuner, näringsliv, ideella organisationer och andra samhällsaktörer?

Medverkande: Peter Bodor, informationsdirektör, Coca-Cola Enterprises. Kim Jakobsson, VD, Ungdomar.se. Milad Mohammadi, föreläsare och omskakare. Annika Hagberg, projektledare, Ungdomar.se.

När: Onsdagen den 2/7 kl 14.00-15.00
Var: Visby Strand Hotell, Bryggaresalen
Arrangör: Ungdomar.se & Coca-Cola Sverige
Länk: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/23639?redir=%23eidx_0


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.