Times toppnyheter, vecka 41

Ni har väntat. Och väntat. Till och med jag har väntat. Den långa sommarpausen är äntligen över och uppskjuten lite extra på det, eftersom undertecknad tydligen kände behovet av "högre utbildning" och att "flytta till ett nytt land". Jag ger er Times toppnyheter - live from Sweden. Välkomna tillbaka! 

Veckans nostalgi x2

Del ett:

Det är svårt att missa att jag, liksom hälften av forumet (vad det verkar) är stora fans av David Lynch. Lynch gav den abstrakta filmupplevelsen ett ansikte men hans mest kända verk bland gemene man är ändå Twin Peaks. Fantastiska, coola, sjukt läskiga Twin Peaks - som äntligen kommer tillbaka år 2016 - 26 år efter att den äntrade tablån. Dags att ladda ugnarna med körsbärspaj och sätta på kaffebryggaren, gott folk! 

Ni kan diskutera Twin Peaks-uppföljaren i forumet här! 

Del två: 

Har vi några pop-pandor in the house? Det hoppas jag verkligen för nu har vi också något att hurra för. Henrik Berggren ska ge ut en soloskiva efter ekande tystnad sedan den sista tonen dog ut i slottsskogen 2008. Skivan ska vara färdigskriven, och Berggren hoppas på att få börja spela in den så fort som möjligt. Något utgivningsdatum är inte ännu fastspikat, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!


Veckans lookalike 

I veckan konstaterades att alla som tyckt att Stefan Löfven liknar på Christer Sjögren haft helt rätt. De är nämligen båda två släkt med Stalle-Pelle! Stalle-Pelle hette egentligen Per Persson och levde under början av 1700-talet, berättar släktforskaren Roland Svensson. Fler kändisar i släktträdet inkluderar Stefan Borsch, Monica Zetterlund, Jimmy Jansson och märkligt nog den legendariske Buzz Aldrin, känd från månen. Typ.

Är du lik någon kändis? Då är du inte ensam. Den fantastiska tråden Kändisar som ser ut som UM:are har i skrivande stund 868 inlägg. Gå in och kika om just du har hamnat med - eller skriv om du har ett eget förslag! 


Veckans nobla vinnare 

Nobelpristagarna 2014 är en sjukt intressant skara människor. Som blivande lärare i svenska har jag förutom att ta nybörjarmärket i simning tack vare översvämningen av litteratur också ett stort intresse för nobelpristagaren i litteratur, som i år gick till fransmannen Patrick Modiano. Ni kan kolla min tråd om honom här!

Här är alla nobelpristagare år 2014:

Fysik: Isamu Akasaki, Hiroshi Amano och Shuji Nakamura
Kemi: Eric Betzig, Stefan W. Hell och William E. Moerner 
Medicin: John O'Keefe, May-Britt Moser och Edvard I. Moser (Heja Norge!)
Nobels fredspris: Malala Yousafzai och Kailash Satyarthi 
Ekonomi: Jean Tirole 

Ni kan läsa motiveringarna här!


Veckans (nej, alla veckors) viktiga ämne

Jag tror att vi alla någon gång i våra liv blivit drabbade av ett beroende på något sätt. Fokus har dock ständigt legat på den som missbrukat själv - sällan har det skrivits så omfattande om medberoende som de senaste veckorna, med fokus på Djävulsdansen, som sänts på SVT med programledarna Anna Söderlund och Sanna Lundell i spetsen. Ni kan se avsnitten på SVTplay.se och läsa Aftonbladets samlade texter om serien och fenomenet här.

För er som läser detta och känner igen er: Kom ihåg att ni inte är ensamma. Det finns stöd att få och fokus ska inte enbart ligga på den med beroendet. Alla drabbas, alla är viktiga. Har ni frågor finns alltid Stöd- och svarpanelen till ert förfogande, liksom forumet. Stor kram!


Veckans queen B:

Drottning Silvia skulle egentligen ha mottagit ett pris från Scandinavian Human Rights Lawyers i onsdags - ett pris för att erkänna hennes ihärdiga arbete med världens barn. Nu tackar drottningen nej - SHRL har starka kopplingar till abortmotstånd och medlemmar har riktat skarp kritik mot HBTQ-rättigheter, samt hoppat på RFSL på Twitter.

Var det rätt eller fel att drottningen och Uppsala Universitet backade från evenemanget? Det kan ni diskutera i min tråd här!


Veckans ålandsnytt:

Det finns inget ålandsnytt mera. Jag vet. Jag gråter. Ni gråter kanske också. Inte lika mycket som vad jag gör, dock, men jag är en sentimental typ. Jag besökte dock ön över helgen och kan meddela att krogarna fortfarande serverar god mat, att vägarna fortfarande är granitröda och att det inom kort - med chefredaktörens tillstånd - kommer börja dyka upp en krönika som ersätter Veckans ålandsnytt i Times toppnyheter. Ni ska ju inte helt få gå miste om vad jag pysslar med i textform. NI KOMMER INTE UNDAN! 


Veckans tråd:

Vad skulle du ge Reinfeldt om du fick chansen? Ja, den frågan hann allas vår kära Zymba knipa åt sig innan någon annan ens hann dra efter andan, och nu kan ni diskutera på forumet precis som vanligt. Själv har jag redan gett Reinfeldt en present: min oemotståndliga kropp i arton kilometer i timmen. Det där låter förresten sjukt förfärligt, låt mig omfrasera: en gång besökte Reinfeldt alltså min gymnasieskola och jag glömde bort att han skulle komma på besök. Jag rusade nerför trappan eftersom jag i vanlig ordning var sen till min lektion, och sprang rakt in i honom. Säpo hann inte ens blinka. Jag fick panik och rusade därifrån. Story of my life.


Veckans app: 

Vi avrundar med veckans app. Eftersom jag och isteche numera bor i Sverige har vi därmed också tillgång till kanal 5 och the Ellen Degeneres Show, till min stora lycka. Ibland brukar Ellen spela Heads up! med sina gäster. Vi var därför inte sena med att härma henne och laddade därför ner appen. Den finns tillgänglig både för apple- och androidtelefoner, kostar nio kronor och är faktiskt sjukt kul. Jag ser fram emot att ta med den på framtida fester.

Appen är lättnavigerad. Du väljer ämne och håller din telefon eller iPad mot pannan - sedan börjar ord eller meningar att visas på skärmen. Din motspelare ska förklara ordet på skärmen åt dig utan att beskriva ordet - charader, helt enkelt! Kan du inte förstå vad din motspelare försöker förklara så lyfter du telefonen över huvudet, gissar du rätt vinklar du den ner mot golvet. Appen filmar hela händelseförloppet! 

Här är min och isteches tjugoåttonde och trettiofjärde omgång:


Det var allt för den här gången. Det är sjukt kul att vara tillbaka och jag hoppas ni är lika spända som jag! Har du ett nyhetstips du vill att jag tar med till nästa vecka? PMa mig här på sajten eller maila mig på tips@ungdomar.se. Markera ditt mail med Times toppnyheter

Puss och kram, until next time! Ni kan som vanligt diskutera toppnyheterna i forumet här: http://ungdomar.se/forum/thread/times-toppnyheter-vecka-fyraett

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

1 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.