Times toppnyheter, vecka 45

Spice, mens, nytt ord för kvinnlig onani och cat calling? Allt det och lite mer får du läsa i Times toppnyheter för vecka 45!

Veckans drogdebatt

Under de senaste veckorna har spicedebatten fullkomligt rasat i svenska nyheter. Det rör sig om allt från fall där folk svimmat eller blivit sjuka till så allvarliga fall där någon faktiskt dött. Nu tar regeringen krafttag mot vad de kallar "spice-epidemin" och kommer lägga fram förslaget att 42 av substanserna som vanligtvis förekommer i spice ska narkotikaklassas och förbjudas. 

Tycker du spice ska förbjudas? Kika in min polltråd här och rösta!


Veckans pubertetsfråga

Agnes Eriksson, 16 år, nekades rätten att hålla tal om mens i sin klass - något som orsakat fullständigt ramaskri. Mens är en naturlig del av livets gång för alla snippbärare och det ligger fortfarande något slags tabu i luften om att det inte är "okej att prata om det", att det skulle vara äckligt eller fel. Agnes lärares motivation till förbudet var att "killarna kunde bli äcklade". Okej, jag vet inte hur det är med er - men för att hjälpa till med att förändra en syn på något så kan vi inte bara gömma det i ett skåp och ignorera det. Folk måste få prata om det! Fertilitet och pubertet är två oerhört viktiga frågor, något som de flesta unga faktiskt har frågor om, och vill ha svar på. Våga prata mer om mens! 


Vill du debattera lite om huruvida man ska få snacka om allt i skolan? Skriv i tråden här!


Veckans nya ord

Ni har väl sett RFSUs tävling om det nya ordet för kvinnlig onani? Tävlingen håller på till den 16 november och tills dess har du möjlighet att bomba deras maillåda med fantastiska nya förslag. Undertecknad är själv positivt inställd till ordet "fittra", men bara här i forumet har vi samlat på oss en hel massa förslag som är både kul och innovation.

Har du ett förslag? Du kan antingen maila RFSU - information hittar du här - eller gå in i Fingerprints fenomenala tråd och invänta applåderna!


Veckans catcall

Här har vi debatten om videon som går viralbananas på internet - catcalling i dess mest äkta form! Det är kul att se att debatten tas - att kliva utanför dörren och objektifieras innan man ens hunnit få sitt kaffe to-go är en otroligt problematisk situation så många i samhället drabbas av. Debatten, som sändes på CNN, är på engelska, men den ger en ganska överskådlig blick av de två olika synerna på situationen. Videon lades upp i samband med en debattartikel om manlig sexualundervisning, som ni kan läsa här. (texten är på engelska)

Vad tycker ni - hur ska vi motarbeta catcalling? Skriv i TT-tråden!


Veckans tråd

Veckans tråd går till rebells "Få barn att gråta - på skoj". Domarens motivering: Tråden berörde mig eftersom jag tidigare skrattat så tårarna runnit åt "I stole my childrens Halloween candy"-klippen utan att ens reflektera över hur traumatiskt det var för barnen medan alla vuxna bara "hahaha!" för att det "ändå bara är godis". 

Grattis till lebell!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.