Times toppnyheter, vecka 43

Ännu en höstvecka har passerat förbi, med spännande nyheter allas vår Time valt ut för att diskutera med er. Häng med! 

Veckans $$$

Riksdagslönerna höjs igen och ligger nu på hisnande 61 000 riksdaler i per månsnurr, hela 32000 kr över medellönen i Sverige. Är det för mycket? För lite? Lämna en kommentar i tråden, vetja! 


Veckans kissemiss

Personligen har jag kammat hem ett par likes genom att ladda upp filmsnuttar på den bedårande kattungen som just nu bor hemma hos mina föräldrar, lilla snutt-Afrodite. Vissa katter leder dock till mer än bara facebooklikes. Möt katten Tiffany

Tiffany bor i Melbourne, Australien. Hennes husse och matte är mitt uppe i att sälja sitt hus - och fick ett spännande förslag. En budgivare hade nämligen ett barn som blev så förtjust i katten att hen höjde budet med EN MILJON om Tiffany ingick i köpet. Tiffanys ägare valde till slut att tacka ja till budet, mycket till deras sons förtret, som haft katten sedan barnsben och valt ut henne själv i affären.


Veckans solidaritetssparande

Alla barn under 18 ska få gratis medicin! Jajemän, nu har regeringen kommit överens med Vänsterpartiet om gratis medicin för alla som inte gått över myndighetsbarriären. Det är sannerligen på tiden, tycker undertecknad, som har flertalet vänner med astma och behov av dyr, dyr, DYR astmamedicin. 

Det är en mänsklig rättighet att få leva ett värdigt liv - det ska inte bara vara förunnat den som har en lite tjockare plånbok. Eller vad tycker ni? Glöm inte att diskutera i forumet här!


Veckans roligaste samling

För mig som blivande lärare, som är elev nu och inte minst var elev när det stod högt på agendan att slippa undan lektioner och skolarbete ligger den här toppnyheten mig varmt om hjärtat. Läraren Oskar Uggla tröttnade på att eleverna ständigt kom för sent till hans matte- och NO-lektioner och valde till slut att låta varje försenad elev skriva en lapp om varför hen var sen. Efter ett par år hade Uggla en imponerande och minst sagt humoristisk samling lappar med favoriter som (text) - och nu är lapparna utgivna i bokform! Oskar hälsar att hans gamla elever som fått se lapparna fortfarande roas av sina påhitt! Så vill jag också göra... 


Veckans vandalism

Julgran? Konstverk? Nä, då håller nog inte många fransoser med dig. Den amerikanske kosntnären Paul McCarthys skulptur har av parisarna dömts ut som en "snuskig analplugg" och orsakade rabalder i media. Till slut valde några ilskna individer att helt enkelt punktera julgranen/skulpturen/sexleksaken. 


Veckans det-här-vill-jag-ha

Tänk om man var JK Rowling? Inte nog med att du då skulle vara förälder till hela Harry Potter-serien, du skulle dessutom ha fett med kosing - så mycket pengar att du utan problem kunde bygga upp dina fantasier på din egen tomt. Det räckte inte med att se visionen framför sig på film - nu ska JK ha en alldeles egen Hagrids stuga i sin trädgård. Jag vill också haaaa! Är ni liksom mig sugna på att bo nära något med Pottertema, så har ett specialdesignat hotell (för mugglare) öppnat i London nu. Sova i Gryffindors sovsal? Ja tack! 

Och alla ni Harry-fans - glöm inte bort att JK utlovat en Halloweensurpris på Pottermore den 31 oktober!


Veckans humor

Grotesco kommer tillbaka! Va? Vem? Är du lite yngre kanske du inte är så välbekant med Grotesco, men jag kan lova att det var riktigt stort när jag var ung. För några år sedan. Jag är fortfarande ung, tror jag, men det här var alltså lite längre bak i tiden. 

Henrik Dorsin avslöjade att Grotesco återvänder i form av revy. Spännande! 


Veckans ålandsnytt

Åland har sexton kommuner. En av dessa heter Saltvik och ligger någonstans i mitten. Saltvik är känt för sina skogar, den brölande dialekten, de många traktorerna och signaturlooken: truckerkeps, hoodie, silverkedja kring halsen och mycket löst sittande jeans... och för sin allra mest kända tomtägare, Vladimir Putin.

Nä, jag skojar inte. Vlademort har en alldeles egen sjötomt på Åland! Som ni kan gissa har det varit oerhört stort i åländska medier. Krönikor har skrivits. Bilder har tagits. Upprörda saltvikare har intervjuats. Lokalnytt levererar som vanligt, helt enkelt. 


Det var allt för den här gången, vi ses snart igen! Glöm inte bort att diskutera nyheterna i forumet och som vanligt: har ni tips, glöm inte att maila in dem till tips@ungdomar.se! Puss och kram, eder Time.

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.