Times toppnyheter, vecka 6

Den åh, så ivriga Time har rotat i nyhetsveckan och plockat ut hennes favoritnyheter i vecka 6. Här kommer de - förbered trumvirveln!

Veckans sorg

Den här veckan kunde ärligt talat ha börjat bättre för mig och många andra filmälskare. På söndagskvällen nåddes jag av beskedet att en av mina favoritskådisar, som jag dyrkat sedan hans insats i Red Dragon, dött av en överdos. Philip Seymour Hoffman. För alla Hunger Games-fanatiker därute kan jag skänka er lite tröst och berätta att han hann få färdigt sina sista scener för Mockingjay part 1 och 2, där han gestaltar den mångsidige Plutarch Heavensbee.

Mina topp-tre filmer med PSH:
1. Jack goes boating (2010), där Philip var både regissör och innehavare av huvudrollen. Jag såg den tillsammans med min pojkvän på vår allra första riktiga träff.
2. Red Dragon (2002), där samspelet mellan Philip Seymour Hoffman, Edward Norton och Ralph Fiennes tog mitt filmintresse 
till nya höjder.
3. Capote (2005), som visade att en bra skådespelare alltid kan gestalta historiska figurer, men en mästerlig skådespelare blir den historiska figuren. Philip var i kategori nummer två.

Veckans boll

På tisdagen kunde många hurra för Måns Zelmerlöws nakenchock på QX-galan till Miley Cyrus numera lätt uttjatade Wrecking Ball. Om jag hade varit Måns hade jag nog oroat mig för att wreck my balls, faktiskt.Veckans inte-nyhet

Under tisdagen presenterade forskaren Carsten Grimm, från Nya Zeeland, en lista på vad som gör oss lyckligast i världen: Sex, alkohol och välgörenhetsarbete toppade listan, tätt följt av meditation eller religon, att ta hand om barnen, lyssna på musik och umgås med andra. 


Veckans pudel

Det finns två krav för att bli politiker. Det ena är att du ska ställa upp i ett val. Det andra är att du någon gång under ditt yrkesverksamma liv ska göra bort dig. Tomas Rudin (s), uppfyllde i veckan båda kraven när han klampade in på Systembolaget och snattade en whisky för 502 kronor.

Veckans tråd

Har pappan rätt till barnet? av Tjohej. Denna tråd har fått mycket uppmärksamhet och genererat en ordentlig debatt inom jämställdhetstemat. Jag gratulerar Tjohej till denna bedrift!


Vilken nyhet var din favorit? Rösta i tråden!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

2 Kommentarer

  1. Tycker att Seymour Hoffmans insats i Synecdoche, New York har fått förvånansvärt lite uppmärksamhet i alla hyllningsartiklar. Hans bästa insats vid sidan om Capote, enligt mig!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.