Times toppnyheter, vecka 7

Ännu en vecka har gått och den sjusovande time har rotat fram veckans största hissar och dissar. Välkomna in i värmen! 

Veckans Nämen-vad-fan-står-det-här

Allas vår Blondinbella trampade på många ömma tår när hon i veckan publicerade inlägget Gör det tydligt, där hon än en gång förklarade sin synpunkt på feminismen:

1. Jag är moderat och stolt kapitalist

2. Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida för. ”Hörni vad sägs om fler kvinnor i styrelser? ”Inte för att jag känner så många som vill sitta i en styrelse men ändå”. ”Hörni, det där med att få vara toppless inne på badhus, är inte det en kul grej att strida om? Vad säger ni har ni tid nästa vecka? (klunk)” ”Absolut, inte för att jag vill vara topless men det är nog bra ändå”.

3. Jag skulle aldrig i mitt liv använda ordet hen.

4. Jag tycker att det är en form av barnmisshandel att neka de rätten till sitt kön. (Tänker på kvinnan i Fittstim som vägrar berätta könet på sitt barn).

5. Jag skulle aldrig i hela mitt liv sätta på Gillis en klänning.

6. Jag älskar kungafamiljen (den brukar folk också ogilla så jag slänger in den med)

Det blev en storm i sociala medier där många beklagade sig över BBs snedvridna uppfattning om vad feminismen, hen-debatten och genus överlag handlar om. 18-åriga Jonna och Johanna skrev ett öppet brev till Blondinbella som ni kan läsa här. Andra hyllade fröken Löwengrip för att hon vågade stå för sina åsikter och våga bryta mot "manshatarkulturen". Vad tycker ni? Veckans girlpower

Har ni också varit lite småförälskade i Ellen Page sedan Juno kom ut 2007? Då är jag i alla fall inte ensam. Om ni också råkar dela mitt biologiska kön kan ni nu räkna er som potentiella lovers - Ellen kom nämligen ut som öppet lesbisk på Time to THRIVE, ett evenemang för unga HBTQ-personer i USA. 


Här är hennes tal på evenemanget:...och här kan ni diskutera hennes kliv ut ur garderoben i forumetVeckans från-flapp-till-flopp-till-klipp

Låt oss snacka lite om Flappy Bird. Ena sekunden är det ett irriterande vardagsmoment - jag försökte se på film med min kära sambo, som mitt i den dramatiska bågen började svära över att ännu en bana gått på tok - och i nästa sekund är spelet borttaget av ägaren, som sa att han "inte orkar med situationen längre" - trots att han i snitt tjänade runt 50 000 dollar per dag. Per dag!!! 

Jag kan inte bestämma mig för att det knasigaste i situationen är att någon väljer att slänga bort så mycket pengar, eller att telefoner med spelet installerat nu säljs för rejäla summor. Till exempel i Sverige ville en ung tjej ha hela 8500 kr för sin iPhone 4s, innehållande spelet. Fantastiskt vad folk kan hitta på. 


Veckans Ålandsnytt

Åland? Ingen bryr sig väl om Åland? Nej, men däremot bryr ni er om mig, eller åtminstone säger vi det nu för sakens skull, och jag ville bara berätta att jag börjat träna. Det var bara det.


Tack för att ni lyssnade. Vi går vidare nu.


Veckans tråd

Det behöver inte alltid vara nyhetsmaterial. Det behöver inte alltid väcka diskussion. Men elverpigens tråd om storleken på Noblesse nuförtiden fick mig osökt att tänka på denna charmige herre: 

...och därför går veckans tråd till elverpigen. Tack för skrattet. Vi ses nästa vecka! 


Diskutera nyheterna i forumet här!

Förra veckans toppnyheter här! 

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.