Times toppnyheter, vecka 24

Det är inte bara sommarvärmen som bestämde sig för att dyka upp - det gjorde Time också! Här är veckans toppnyheter.

Veckans rojalism: 

Ingen missade prinsbröllopet, va? Som modern människa i ett demokratiskt samhälle kan jag själv ställa mig lite tveksam till kungahuset och alla jippon. Som historiker och löjlig romantiker som bara fokuserar på känslorna och inte på logiken överhuvudtaget är jag jätteförtjust i både kungafamiljen och stora bröllop med massor med överraskningar. 

Bröllopet får tre av fem urverk. Coldplaylåten och prästens motorverkstadsreferenser drar ner betyget. Jag kanske aldrig blir en prinsessa, men mitt eventuella bröllop kommer i alla fall vara lite mer classy på de punkterna.


Veckans kröniketips: 

"Till dig som våldtog min dotter", publicerad på Metro och skriven av Dag Örhlund (journalist och fotograf, och tidigare utrikeskorrespondent i USA) väckte otroligt många känslor och genererade massvis med klick. Texten har delats över 13 000 gånger sedan den lades upp. Läs den, även om den ger kramp i hjärtat över det faktum att vi inte nått längre i arbetet för att motverka våldet mot kvinnor. 


Veckans dubbelsorg: 

Den här veckan sörjer vi både Sir Christopher Lee, som stal mitt hjärta när jag var fyra år gammal och såg Mio min Mio för första gången, och Magnus Härenstam, vars värme och glädjespridande attityd väckte min kärlek för frågesport. Tack för allt ni gjort för oss som haft turen att få växa upp med er. 


Veckans ålandsnytt:

Detta segment heter fortfarande Ålandsnytt eftersom... ptja, jag tror inte att ni skulle inte klicka in er och läsa vad jag skrev om det hette Uppsalanytt. Det har inte hänt något spektakulärt på Åland vad jag vet, men man preparerar för midsommarfirande, George RR Martins besök(!!!) och Pride, som hålls senare under sommaren. Förra året besökte ju jag och forna medlemmen/kollegan Fingerprints festivalen, och hade det underbart härligt under den stekheta solen som fick vårt regnbågssmink att rinna. 

In other news har jag haft en spännande helg som gått i UMs tecken, då vi hängt med både reben och Dazed till soluppgången, och reben och jag besökte även UM-kontoret i centrala Stockholm för att hälsa på vår VD Jenni och vår kommunikatör Lucella. Det blev massor med diskussioner, jordgubbar, glass, skratt och planering inför sommaren och hösten. Om ni kikar in på vårt Instagramkonto (@ungdomar.se) kan ni se ett litet klipp på mig och reben när vi pratar om att hitta kärlek på sajten.


Veckans sajttips: 

Jag är en sån där person som kan refereras till som lurker. Jag älskar att tjuvlyssna. Jag älskar tjuvlyssningar. Och jag som jobbat i många år inom servicebranschen älskar att få svart på vitt att kunden faktiskt inte alltid har rätt. Om detta är något ni också kan skriva under på och vill veta mer om rekommenderar jag sajten NotAlwaysRight, vars hela existens är dedikerad till jobbiga/dumma/roliga kunder. (NAR har på senare år utvecklat sitt projekt och nu finns även sajterna Not Always Working, Not Always Romantic, Not Always Friendly, Not Always Learning och Not Always Related.) 

Varsågoda, tusentals och åter tusentals sidor med underhållning! (Och ja, undertecknad har bidragit till några av sajterna.) 


Det var allt för den här veckan - men glöm inte bort att det finns nya projekt i forumet ni kan delta i! Jag menar förstås att vi söker skribenter till UM. Tråden med information hittar ni här!

Puss och kram på er! 

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.