Times toppnyheter, vecka 21

I virrvarret efter schlagervinsten för århundradets coolaste Conchita Wurst tog Time en liten paus för att återvända med färska nyheter från veckan som gått. Nu är det dags igen!

Veckans ofattbara

I fredags skakades Kalifornien av en våldsam tragedi. 22-åriga Elliot Rodgers, tidigare känd för att ha gjort videos på Youtube där han ifrågasatte sin ensamhet och varför kvinnor inte ville vara med honom, lade upp sitt sista klipp någonsin där han förklarade att han fått nog och att kvinnorna nu ska "straffas". 

Sju timmar efter att videoklippet lagts ut knivskar Elliot sina tre rumskompisar, för att sedan ge sig ut på stan med sin bil och öppna eld mot en stor grupp ungdomar. Sex personer dödades och tretton personer lämnades allvarligt skadade. Elliot själv körde ihjäl sig kort efter dådet, då han träffats av en av polisernas kulor. 

Varför jag tar upp det här är för att citera Genusfolkets artikel: "Vi ser ofta orden ”feminism” och manshat” kopplas samman och diskuteras. Men idag kan vi lägga ytterligare ett antal personer till statistiken över de som dödats av hat mot kvinnor och av hat mot feminism."

Diskutera händelsen i forumet här!


Veckans politik: EUVALSPECIAL!

EU-valet och de spännande veckorna som ledde upp till det är över, finito, klart! Det har varit otroligt mycket debatter, inte minst i forumet, överallt i Europa. Mycket har stått på spel det här valet - många har varit oroade över att högerextremismens klor ska grävas djupare in i axeln på vår kontinent. Tyvärr blev resultatet för oss som värdesätter humanismen framför allt mycket nedslående - se denna länk - men en liten ljusglimt hämtade vi allt från gårdagskvällen, och det är naturligtvis F!s intåg i Europaparlamentet. Grattis! 

Hur hade valresultatet sett ut om enbart förstagångsväljarna fått rösta? Jo, såhär!

Och hur hade valresultatet blivit om skolvalet varit på riktigt? Här ser ni skolvalets preliminära resultat!

Läs mer om skolvalet här!

Nyfiken på hur dina grannar röstade? Kolla här!


Veckans ålandsnytt

Tio kor var på rymmen i centrum, Åland har fått klartecken för sin första årliga Pridefestival (som undertecknad naturligtvis ska besöka, tillsammans med underbara Fingerprints under hennes första besök på Åland <3)... vad mer? 

Jo, jag har gått till sjöss. Japp, ni läser nu en nyhetsartikel av en mönstrad sjöman. Det ska bli oerhört spännande att jobba med kunder igen och mitt arbetsgäng är verkligen supertrevliga. Det enda som oroar mig är abstinenta snusare - det är aldrig kul att behöva tala om för dem att de missat sista utropet innan snusförsäljningen stänger - men det ska nog gå bra. Hoppas jag. 


Veckans sport

Vid det här laget vet många av er att jag är ett avogt hockey-fan, speciellt när det gäller VM - och i år lämnade  få besvikna. Brons till Sverige, silver till Finland och ett, i mitt tycke, väldigt oförtjänt guld till Ryssland. Klagomål har lämnats in till IIHF, och nyhetsmedier över hela världen har tipsats efter Rysslands påstådda fusk - både med huvudtränaren, som i direktsändning syntes prata i telefon med vad vi bara kan anta var laget och den assisterande tränaren på bänken - och domarna, som skickade ut finne efter finne, till och med när en av de ryska spelarna helt uppenbart bara hade halkat på isen, en halvmeter bort från närmaste motspelare.

Vad tycker ni som såg matchen? Är ni nöjda med medaljplaceringen som den ser ut nu, eller borde Ryssland fråntas sitt guld? I vår fashionabla Senaste matchen du såg-tråd kan ni hoppa in i eftersnacket.  


Veckans audio

Det är väl ingen av er som missat min och Andrés UM-podcast?! 

Efter att ha fått till största del fin och trevlig feedback från er underbaringar i forumet är vi glada över att vara tillbaka framför våra mikrofoner och jobba på nästa avsnitt. Nu kan du som forumit vara med och bidra till nästa avsnitt, som handlar om inget mindre än festivaler! 

Vill du vara med? PMa mig med ditt bästa eller värsta minne från en festival, så kanske jag och André (aka, Speedad & Skånsk) ringer upp just dig för att höra din berättelse förevigas i podden! 


Det var allt för den här veckan, glöm inte att ni kan diskutera toppnyheterna i forumet här!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

1 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.