Tips på saker att göra under jullovet

Julen kan vara både det bästa och sämsta som finns. Ledighet är ju ofta härligt men ibland kan man få för mycket av det goda. Därför kommer vi med lite tips på vad du kan göra när det känns som tiden står stilla och alla kompisar är upptagna med sina familjer.

Gå ut

Fånga eventuell snö på tungan, ta en promenad i skogen, gå en väg som du inte gått innan, fånga pokemons på vägen, fotografera och lyssna på din favoritmusik. Promenaden kommer ge dig massa energi och kommer rensa dina tankar så att du kan komma på massa andra roliga saker att göra. 


Koka egen (alkoholfri) glögg

Gör något nice i köket, koka glögg till exempel. Time har säkert något bra recept som ni kanske kan få låna om ni frågar snällt. Baka en kaka och överraska grannen med den! Vips kanske ni har fått en ny vän för livet. 

Lär dig sticka

Fryser du om fötterna? Sticka dina egna strumpor vettja. Jag har försökt och misslyckats, det blev en halsduk istället men det var oväntat kul att sticka. Fråga mormor/farmor/farfar/brorsan om hjälp och sticka loss. 


Kolla på Skam! (Har du redan sett - kolla igen!)

Inget slår den norska TV-serien Skam. Nu finns de två första säsongerna på Svt Play och tredje kommer i januari. Pallar du inte vänta så finns alla säsonger på NRK. 

Läs en bok

Hur tråkigt som helst tänker säkert många men det är fel fel fel! Att läsa en bra bok är som att resa utan behöva varken betala eller förflytta sig fysiskt, klyschigt I know men det är ju sant. Börja läs Den hemliga historien av Donna Tartt nu! 


Lär dig något du alltid velat kunna

Det finns ju youtube tutorials för allt så det är bara köra igång med just det du drömmer om. Drömmer du om att kunna twerka, jonglera, programmera, starta en youtubekanal, rädda världen? Du hittar guider till allt på youtube! Kör hårt!

Gör en playlist som beskriver ditt liv

Vilka låtar skulle du beskriva ditt liv med? Fundera på det ett tag och gör en playlist med dem låtarna. Döp playlisten till ditt namn och dagens datum, gör en ny sån playlist nästa gång du har tråkigt. Till slut kommer du ha massa playlist som blir som en dagbok över ditt liv och vem du var just när du gjorde dem. 


Har du fler tips på saker man kan göra när jullovet blivit lite för långt? Skriv en kommentar!

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.