Tips till alla singlar inför alla <3 dag

Alla hjärtans dag kan vara pain om man är singel. Risken finns att man känner sig ensammast i hela världen men här finns några tips på vad du kan göra för att bota ångesten. 

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år. Traditionen uppstod kring helgonet Sankt Valentin under Medeltiden. Men det är inte förrän på 1960-talet som firandet tog sig in i Sverige ordentligt. Det var framförallt blomsterhandeln som jobbade för att introducera temadagen i Sverige för att de ville sälja mer blommor. Och det är det första tipset till dig som är singel och tycker att alla hjärtans dag är jobbig, det är ett kommersiellt jippo som präntats in i våra hjärnor för att man vill sälja mer gelehjärtan, blommor och choklad. 
Men här kommer några tips på vad du kan göra som singel:

Häng med andra singelkompisar

Bjud hem dina kompisar till en härlig middag eller spelkväll. Glöm att det är alla hjärtans dag och njut av grymma vänners sällskap istället eller fira er vänskap. Det är lika mycket kärlek i en kompisrelation som i en kärleksrelation! 

Skaffa nya vänner

Har alla dina kompisar pojkvän/flickvän? Är alla upptagna? Lugn, för nu kan du skaffa nya kompisar! Det kommit några roliga nya appar om man vill träffa nya kompisar. Panion och Hey vino är två exempel. Ladda ner och swipea fram lite roliga singelkompisar!

Ta hand om dig själv

Show yourself some loooove! Ta ett långt bad, kör ett hårt pass på gymmet, gå på en mysig promenad eller varför inte bara ägna kvällen åt att njuta lite ensam genom att onanera. 

Häng på Ungdomar.se

Du är ju faktiskt aldrig ensam, för du kan alltid logga in på Ungdomar.se och snacka med någon annan. Dela med dig av dina tankar i "Mina tankar just nu"-tråden och se vad andra skriver och vips så är ensamhetskänslan borta.

Läs en fet bok

Boktips: The Power av Naomi Alderman. Så bra om hur 15-åriga tjejer runt om i världen får en superkraft och hur tjejer tar över världen. Vad tror ni blir världen bättre då? 

Kolla på en serie

Fördriv tiden genom att kolla någon bra tv-serie. Tips: End of the f***ing world på Netflix!

Tänk på allt som är bra med att vara singel

Det finns ju massa positiva aspekter av att vara singel. Du är helt fri att göra precis vad du vill och hångla med vem du vill, när du vill till exempel. Och just på alla hjärtans dag är det ju skönt att slippa spendera massa pengar på gelehjärtan och annat krafs. Köp en present till dig själv istället!

Sov!

Sov bort dagen! Passa på att ta igen lite sömn och gå och lägg dig. 

Ignorera skiten

Låt det bara vara som vilken annan dag som helst. Det kanske ser perfekt ut i allas instaflöden och på snap men tro mig det är ofta inte så kul som det ser ut. Så bara strunta i det!

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.