Turnén avslutas med Hållbarhetsgrill på Rosenbad

Den 8 maj bjuder Miljödepartementet och we_change in till en Hållbarhetsgrill på Rosenbad i Stockholm. Under en och en halv timme ställer unga frågor kopplat till hållbar konsumtion och produktion till politiker, företag och organisationer.

”Att driva på för att vårt samhälle ska bli mer hållbart är en otroligt viktig uppgift för mig som miljöminister. Jag ser fram emot att bli  grillad av gymnasieungdomar och få höra deras idéer om hur vi kan komma framåt i arbetet.” – Lena Ek, miljöminister

  • ”Lever ni som ni lär?” 
  • ”Hjälper era varor planeten?” 
  • ”Vet ni vad alla era varor kommer ifrån?”
  • ”Hur kan jag göra nytta för samhället?” 
  • ”Varför är cirkulär ekonomi viktigt för vår framtid?” 


Detta är bara några av alla de hundratals frågor om företags hållbarhetsarbete som dykt upp när we_change, tillsammans med sina möjliggörare, rest runt i landet i mars-april för att träffa ca 10 000 gymnasieelever i sju städer. 

Nu har det blivit dags att avrunda årets turné med en stor paneldebatt på Rosenbad i Stockholm!

Datum och tid: Torsdag 8 maj, kl. 13.00–14.30

I panelen sitter miljöminister Lena Ek tillsammans med representanter från Returpack, Coca-Cola, Fortum Värme, IKEA, SIDA, WWF och Naturskyddsföreningen.

Hållbarhetsgrillen är redan fullbokad, men den kommer gå att följa via webben på www.regeringen.se/miljo och det finns möjlighet att ställa frågor via we_change-appen!


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.