Ungdomar.se på listan över Sveriges miljömäktigaste!

NYHET Nu har tidningen Miljöaktuellt släppt årets lista över Sveriges 100 miljömäktigaste. Och vi finns med!

Varje år listar tidningen Miljöaktuellt Sveriges 100 miljömäktigaste. I år finns Ungdomar.se:s vd, Kim Jakobsson, med på listan. På plats 53 dessutom!

Motiveringen lyder: 

Har nominerats och erhållit en plats på listan med motiveringen "en av de starkast lysande kämparna för ungdomars hälsa och kunskap om miljön". Hon är ansvarig för Ungdomar.se och nationella gymnasiesatsningen we_change som under våren utbildade cirka 10 000 gymnasieelever och 750 lärare i hållbarhet och empowerment.

Jaha, Kim. Hur känns det här då?
– Det känns helt fantastiskt. Verkligen. Det är extremt roligt att vår organisation, och det arbete vi gör, uppmärksammas på det här sättet. Men jag hade önskat att det var en grupplacering för alla på Ungdomar.se, för jag har inte gjort något av det här ensam.

På vilket sätt jobbar Ungdomar.se med miljöfrågor?
– Vi har ju Sveriges största gymnasiesatsning på hållbarhet, we_change, som vi kör för tredje året i rad nu. Det är en nationell inspirationsturné för att engagera unga kring hållbar utveckling. I år träffar vi 10 000 gymnasieelever och ger dem tillgång till verktyg och sammanhang att lyfta sina idéer, sin kreativitet och sina drömmar!

Har vi något annat spännande på gång på Ungdomar.se som du kan berätta om?
– Ja, vi har en grym kampanj just nu som heter #psynligt, som ska krossa skam och fördomar om psykisk ohälsa. Kampanjen har varit igång i en vecka och redan uppmärksammats av Nyheter24, Metro och Sveriges Radio!
– Vi har också ett spännande projekt på gång som ska lyfta sysselsättningsfrågan. Det är ju mycket snack i media om ungdomsarbetslöshet, men vi vill sprida en ljusare bild och skapa framtidstro. Projektet, som heter Palla jobba!, rullar ut i höst. Håll utkik!


Här hittar du hela listan över Sveriges 100 miljömäktigaste!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.