Ungdomar.se <3 Musikhjälpen

Nu har Musikhjälpen 2015 dragit igång och i år är temat “Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Ungdomar.se har skapat en egen digital insamlingsbössa. Var med och bidra för till att rädda människoliv, skänk en slant via vår bössa!

Skänk en slant

Visste du att 100 miljoner människor tvingats på flykt på grund av klimatet bara de senaste fem åren? Nästan varje dag sker naturkatastrofer runt om i världen och de flesta av dessa är klimatrelaterade. Forskarvärlden är enig om att ifall temperaturerna på jorden fortsätter att stiga kommer de klimatrelaterade katastroferna att bli fler och kraftigare i framtiden. Det innebär också att många fler människor kommer tvingas på flykt.

Men man kan göra något! På de allra flesta platser i världen kan man förutse, varna för och lindra konsekvenserna av naturkatastroferna. De som drabbas hårdast av dessa katastrofer är låginkomstländer som inte är tillräckligt rustade. Pengarna som samlas in under Musikhjälpen går bland annat till att bygga varningssystem och säkra toaletter, brunnar och pumpar som fungerar vid en översvämning. Men också till att utbilda människor i hur de bör agera vid en katastrof.

Ungdomars insamlingsbössa

Genom att lägga en slant i Ungdomar.se:s digitala insamlingsbössa bidrar du inte bara till att rädda människoliv du visar också att unga bryr sig om klimatfrågan. Många unga idag känner klimatångest och oro inför framtiden. Varför? För att vuxna inte tar klimathoten på allvar och för att de inte släpper in unga när de diskuterar lösningar. Klimatfrågan är ungas fråga, det är deras framtid det handlar om. Så genom att ge en slant via vår bössa visar du också ditt stöd för inkludering av unga röster i klimatfrågan!

Vad kan pengarna som samlas in räcka till

50 kronor kan räcka till cement för att bygga grunden till en säker toalett som kan stå emot översvämningar.

100 kronor kan räcka för att utbilda en familj i Kenya i klimatanpassning för att kunna bruka jorden trots torka och slippa flytta från gården

200 kronor kan räcka till att plantera tio träd som kan vara livsviktiga genom att de kan suga upp vatten vid en översvämning och hålla jorden bördig vid torka.


Du hittar vår insamlingsbössa här

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

1 Kommentarer

  1. Vår skola höll en konsert för elevernas föräldrar nyligen. Det var för att samla in pengar till klimatflyktingarna som Musikhjälpen (i år(är inte riktigt säker på om det bara är i år de gör det, eller om de hjälper olika personer varje år, eller…)) försöker hjälpa. Och gudars vilka summor pengar vi fick in .. Tumme upp

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.