Ungdomar.se byter namn!

De senaste åren har medelåldern på våra besökare ökat kraftigt. Den färskaste statistiken visar att hela 72 % av dagens medlemmar är över 18 år – det vill säga vuxna. Eftersom att sidan i dagsläget helt och hållet är reklamfinansierad har ägarna kommit fram till att det inte längre är ekonomiskt lönsamt att driva sidan i dess nuvarande, ungdomsinriktade form. Vi har därför tvingats sluta nya avtal, med företag som har en äldre målgrupp som intresse, vilket lett fram ...

De senaste åren har medelåldern på våra besökare ökat kraftigt. Den färskaste statistiken visar att hela 72 % av dagens medlemmar är över 18 år - det vill säga vuxna. Eftersom att sidan i dagsläget helt och hållet är reklamfinansierad har ägarna kommit fram till att det inte längre är ekonomiskt lönsamt att driva sidan i dess nuvarande, ungdomsinriktade form. Vi har därför tvingats sluta nya avtal, med företag som har en äldre målgrupp som intresse, vilket lett fram till att vi i slutet av maj kommer att relansera sidan under namnet Vuxna.se.

Självklart är det alltid problematiskt med förändringar. Men sidans huvudägare anser att det är ett oundviklig steg att ta för att undvika konkurs. Det nya innehållet kommer att anpassas till en något äldre målgrupp och vi i redaktionen kommer framöver att skriva ingående artiklar om hur du deklarerar, undgår restskatt och vad styräntan är för något - samt fokusera våra recensioner på svensk polisfilm och böcker av Björn Ranelid.

Den nya loggan är stilren och mogen, utan några lekfulla krusiduller.


Personer under 18 år kommer givetvis vara hjärtligt välkomna även fortsättningsvis, men då med en begränsad åtkomst till forumet. Våra tekniker har snickrat ihop en helt ny forumdel kallad "Leklandet" som kommer att bjuda på en mer slimmad forumupplevelse för de lite yngre, med möjligheten att bland annat piffa till sina inlägg med diverse smileys. Nya regler kommer dock att införas i det forumet, det kommer till exempel bli förbjudet att skriva förkortningar som "LOL" och "WTF" och att länka till sidor utanför Vuxna.se.

Vi förstår att det här är en förändring som kan uppfattas som negativ bland en del av våra medlemmar, men det är i dagens läge en ofrånkomlig utveckling för att Ungdomar.se inte ska tvingas gå i graven helt och hållet. Vi i redaktionen ser i alla fall med förhoppningsfulla ögon på framtiden och både hoppas och tror att Vuxna.se så småningom kan komma att bli en av landets ledande internetsajter för vuxna!