Vad kallar du ditt könsorgan?

INTERVJU Kuk, fitta, smöla, snabel, köttgrotta, lilleman, vulva, mus, åderpåle, skinnflöjt – vad ska man säga egentligen? Marika Smith jobbar som sexinspiratör, och tycker att man kan ha olika ord för olika sammanhang. 

Nu för tiden säger vi ju oftast snippa när det handlar om barn, men sen när vi blir äldre så vet vi ofta inte riktigt vad vi ska säga, tycker Marika Smith.  
– Jag tycker det är obekvämt att säga fitta, i alla fall när det inte handlar om sex. Så det gäller att hitta ett ord som man är bekväm med, och då kan ju nästan vad som helst duga, även de så kallade förminskande orden som Fiffi och Musslan eller whatever.

Marika påpekar att när pojkar är små så tilltalar man oftast deras könsorgan med ordet snopp, vilket man även gör när de blir äldre. Det känns heller inte lika obekvämt att säga penis eller kuk, som att säga fitta eller vagina. 

Varför är det så? 
– För herrarna så tror jag att det är lite mindre komplicerat att sätta ett ord just eftersom könsorganet är nåt man ser. Men precis som tjejer så kan de ju använda olika ord till sin läkare och sin partner.

Varesig man säger mus eller snabel, så brukar den största oron snarare ligga i utseendet och funktionen. Men kan könets utformning stå i vägen för bra sex? 
– Väldigt sällan. Det handlar snarare om hur man använder det. Man måste lära känna sin egen kropp. Om din kuk är böjd lite till vänster till exempel så kanske du måste använda högerhanden på ett speciellt sätt när du onanerar. Med klitorisen så är det olika om man vill bli smekt ovanför, under, eller direkt på, eftersom man är olika känslig. Vi är olika, vi ser olika ut. Så bara för att man har haft sex med en person så behöver inte nästa fungera likadant! 

Med andra ord, många oroar sig i onödan. Men Marika påpekar även att man inte ska känna sig dum om man oroar sig, för då kan det istället bli åt andra hållet. Att man inte vågar fråga för man vet att svaret är “nej nej, allt är normalt”. För det kan ju faktiskt vara så att det är ett problem.
– Ett exempel är att den här strängen som sitter under ollonet kan vara för kort, vilket riskerar att den kan gå av vid onani, stånd eller samlag, eller att det gör ont att onanera. Det kan blöda rejält, men man kan få hjälp att förebygga det om man går till läkaren. Men går man då och oroar sig för att fråga eftersom att allting är så normalt, så kanske man går och lider i onödan.


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.