Var är tvålen?

Den gamla hederliga tvålen har näst intill försvunnit och ersatts med flytande dito. Det modernare alternativet är kanske är en gnutta mer praktiskt egentligen, men med tanke på att all flytande tvål förpackas i plastförpackningar istället för det mycket miljövänligare alternativet av papper så börjar man undra. Dessutom så tycker jag nog att den gamla hederliga fasta tvålen har ett kulturellt och nostalgiskt värde. Den är också säkert mycket billigare, både att tillverka o...

Den gamla hederliga tvålen har näst intill försvunnit och ersatts med flytande dito. Det modernare alternativet är kanske är en gnutta mer praktiskt egentligen, men med tanke på att all flytande tvål förpackas i plastförpackningar istället för det mycket miljövänligare alternativet av papper så börjar man undra. Dessutom så tycker jag nog att den gamla hederliga fasta tvålen har ett kulturellt och nostalgiskt värde. Den är också säkert mycket billigare, både att tillverka och transportera. Tänk på att fast tvål är mer koncentrerad eftersom den inte innehåller samma mängd vatten.Enda nackdelen är väl om man ogillar att dela tvål med andra människor. En flaska flytande tvål är ju mer privat så att säga. Men egentligen, är inte tvål till för att ta bort smuts och baciller?

Jag uppmanar således mina kära läsare att ta detta i åtanke nästa gång ni införskaffar hygienartiklar. För er semihippies finns det säkert en stor flora av ekologiska tvålar innehållandes allt från aloe vera till avokadoextrakt och blålera.