Vi säger hejdå till André!

Efter nästan åtta år har vår eminente André Vifot Haas bestämt sig för att gå vidare med sitt liv, till allas stora förtret. Vad ska han hitta på härnäst? 

Det är med svårmod jag sätter mig ner för att ställa mina frågor till André: det här var ju mannen bakom ratten som gjorde mig till storbloggare, till moderator, till admin, och sist men inte minst till en vän. Det har varit otroligt roliga år - vad har han för planer nu?

Hej, kära vän! Vad är det här för prat om att du ska lämna sajten? Vad ska du göra som rimligtvis kan vara roligare än det här?!
 Hej fina kompis! Det finns rimligtvis inget som är roligare än det här. Däremot har var sak sin tid och efter snart åtta år på UM känner jag att det är dags att ta ett kliv vidare i yrkeslivet och kasta mig över nya utmaningar. Därför har jag tackat ja till en tjänst som webbredaktör på Barnombudsmannen, som är en myndighet som arbetar med barn och ungas rättigheter. De undersöker hur FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen) fungerar i Sverige, informerar om den och kommer med förslag på hur lagar och regler bör ändras för att stämma överens med barnkonventionen. Under 2016 kommer huvudfokus att ligga på barn på flykt och hur deras rättigheter uppfylls och respekteras, vilket känns väldigt angeläget i dessa tider!

Hur länge har du jobbat för Ungdomar.se?
– Jag har jobbat för UM ända sedan jag reggade mitt konto i april 2007. Då harvade jag runt här med ett skribentkonto och skrev mer eller mindre tramsiga texter om allt från roliga reklamer till bortglömda barnprogram. Sedan har jag sakta men säkert nästlat mig längre och längre in i organisationen och sedan den 1 september 2011 har jag varit heltidsanställd som webbansvarig. Så nästan åtta år blir det nu – tokigt nog!

Vad är ditt absolut bästa minne från din tid här?
– Tveklöst alla ljuvliga människor som jag har träffat via sajten, varav flera som jag fortfarande har nära kontakt med. Sedan har det varit otroligt kul att jobba med hälsoprojektet Kom igen! där jag har fått vara med och intervjua några av landets ledande forskare och skriva viktiga texter som förhoppningsvis kan hjälpa unga som av en eller annan anledning mår dåligt.

Finns det något du inte kommer sakna?
– Att få min mail, Facebook, msn och en massa andra tjänster hackade på självaste nyårsafton av en illasinnad UM-användare.

Vad tar du med dig från din erfarenhet på UM in i ditt nya jobb?
– Oj, massvis! Utan alla erfarenheter härifrån skulle jag inte ens ha fått mitt nya jobb. Förutom självklara saker som att hålla deadlines och komma till kontoret i tid, så har jag lärt mig massor om barn- och ungdomspolitik och om ungas rättigheter vilket jag kommer ha stor nytta av framöver.

Hur tror du UM kommer se ut utan vår bästa skåning på plats?
– Äsch, jag tror det kommer se minst lika bra ut – om inte bättre. En stor fördel är i alla fall att om ni startar en ny podd så kommer den bli lite lättare att förstå för alla som lyssnar!


Vi önskar vår bästa André ett stort lycka till på sin nya position. Har ni tips, lyckönskningar eller lust att säga hejdå? Skriv det i tråden

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

1 Kommentarer

  1. hejdå andré Ledsen

    har inga direkta minnen utav dej

    men ja vet att du fanns o så

    tkr du va snygg iaf

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.