Vinnarna i Ryttarna-tävlingen utsedda

Äntligen kan vi presentera vinnarna i Ryttarna-tävlingen! En vinnare kammade hem storpotten och en annan vann juryns hederspris.

Mats Wahls bok Ryttarna publicerades i maj 2014, fortsättningen Krigarna publiceras i september. Ytterligare tre delar kommer efterhand. Tillsammans bildar de fem volymerna berättelsen Blodregn, en berättelse som utspelas i Sverige om femtio år.

Effekterna av global uppvärmning har förändrat villkoren för människors liv, robotisering har tagit bort ett stort antal arbetstillfällen, polisen är korrumperad och städerna kontrolleras av kriminella organisationer. Den sextonåriga Elin blir överfallen och dräper en man. Elins bror Vagn tas tillfånga och Elin blir den som skall förhandla om broderns frisläppande. När Elin så småningom återvänder från sitt förhandlingsuppdrag är hennes liv förändrat.


Tävlingen gick ut på att skapa ett verk utifrån delar av innehållet i Ryttarna. Många fantastiska bidrag skickades in, och efter mycket överläggande enades juryn om att vinsten skulle gå till Hedda Nilsson, som bidrog med en musikvideo, This is the signal.

Hederspriset gick till Nils Baltazar Ploteau, som sysslat med musik länge men började göra egna låtar nyligen. 

Stort grattis till Hedda och Nils! 

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.