​We_change goes international!

Äntligen har dagen kommit! We_change provar sina vingar i utlandet och åker i morgon till den engelska festivalen Wilderness i Oxford tillsammans med nätverket Futureperfect!

Ungdomar.se har tre år i rad åkt runt Sverige med turnén we_change – Sveriges största gymnasiesatsning för hållbar utveckling – för att inspirera och snacka om hur man som ung kan göra skillnad. Vi har pratat om hållbar utveckling och allt från miljö och klimat till företags ansvar och arbetsförhållanden till skolmat och hur man kan engagera sig lokalt.

Hur kan företag, skolan, politiker och forskare jobba för att inkludera unga i samtalen och underlätta för unga att ta den plats de vill? Hur kan man som ung känna att man kan påverka världen? Tillsammans med nätverket Futureperfect tar Sofia Lindman och Evangelina Lindberger från Ungdomar.se de frågeställningarna över vattnet till England. Med andra unga ska vi snacka om vad som händer i Sverige, hur vi jobbar med hållbar utveckling här och hur man kan utveckla arbetet i Sverige och England.

Vi hoppas träffa en massa unga människor som jobbar för att förändra världen från England. Vi hoppas också få träffa människor med makt som engagerar sig i frågor som klimatforskning, krigsrapportering från Gaza, feminism, hur det ekonomiska systemet kan utvecklas och forskning om hur man kan bli lyckligare i vardagen. Vi vill ställa ledare mot väggen och få till nya samarbeten där unga inkluderas på riktigt, snacka storpolitik och ha skitkul!

Följ oss på TwitterFacebook och Instagram där vi uppdaterar från festivalen! Nu kör vi!

Pepp!!

//Evangelina och Sofia


Futureperfect är en plattform för samarbete för att öka engagemanget kring hållbart leverne, som vi på Ungdomar.se är medlemmar i. De arrangerar bland annat en festival varje sommar. Läs mer på futureperfect.se/svenska


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.