.

we_change

We_change är Sveriges största hållbarhetssatsning för unga. Under 2017 är vi återigen ute på turné tillsammans med våra samarbetsaktörer och inspiratörer för att diskutera hållbarhet utifrån FN:S 17 globala mål. Det hålls workshops och över 5 000 gymnasieelever får verktyg för att påverka samhället till det bättre.

Tycker du att det är trist att prata om hållbarhet? Det är lugnt, vi förstår dig. Hållbar utveckling brukar ju oftast förknippas med ångest, pekpinnar och förbud och det är lätt att känna sig maktlös. Kanske särskilt när du är ung och varken har rösträtt eller särskilt mycket pengar.

Men du som person är otroligt viktig och har mycket mer makt än vad du kanske tror. Vi är dessutom övertygade om att det går att snacka om globala utmaningar på ett sätt som är intressant och kul och vi tror också att alla förändrar bäst genom att göra det var och en brinner för, tycker är roligast och genom att vara sig själva!

Därför har vi skapat we_change – en unik plattform där ungdomar, skolor, myndigheter, kommuner, näringsliv och andra samhällsaktörer kan träffas och tillsammans engagera sig för en bättre värld. För en sak som är helt säker är att vi måste jobba tillsammans!

Inspirationsturné för gymnasieelever

Under 2017 besöker vi nio städer runt om i landet och bjuder in gymnasieelever från flera olika skolor på en spännande dag om hållbar utveckling och vad det innebär. Förutom att få större koll på hållbarhet och vad du själv kan göra för att påverka samhället är turnén också en grym chans att träffa och knyta kontakter med inspirerande personer, företagsledare, politiker och andra engagerade unga i din hemstad. Vem vet, kanske finns din framtida arbetsgivare eller kollega på plats!

 • Dagen startar med en inspirerande föreläsning och följs av en paneldebatt där du har möjlighet att ställa dina skarpa frågor till we_change huvudpartners.
 • Dagens avslutas med att ni får träffa våra samarbetsaktörer i workshops. Genom workshopmomenten får du arbeta problemlösande kring olika hållbarhetsutmaningar tillsammans med lokala och nationella aktörer.

Turnédatum 2017

 • Umeå 2 februari, Dragonskolan
 • Linköping 14-15 mars, Katedralskolan
  Göteborg 16-17 mars, Lindholmen Science Park
  Jönköping 21-22 mars, Jönköping University
  Skövde 27-28 mars, Gymnasium Skövde & Arena Skövde
  Stockholm 4-5 april, Thorildsplans gymnasium
  Uppsala 18-19 april, Uppsala Konsert & Kongress
  Malmö 21 april, Värnhemsskolan
  Helsingborg 24-25 april, Olympiaskolan 

Ungdomar.se/we_change

Här på we_change-sajten har vi samlat en massa inspirerande artiklar, intervjuer och tips som fokuserar på hållbar utveckling och ungas förändringskraft. Du kan bland annat läsa om unga människor som på ett eller annat sätt gör världen till en schystare plats. Exempelvis Sergo som anordnade ett välgörenhetslopp för katastrofoffer i Filippinerna eller Felicia som vill förändra bilden av förorten.

we_change_lärare

Lärare är viktiga nyckelpersoner för att fler ska lära sig om hållbar utveckling och för att unga ska kunna inkluderas i den hållbara omställningen av samhället. Samtidigt som vi träffar alla elever under turnén kommer vi därför också att snacka och hålla workshops med lärarna.

Vi har dessutom byggt en lärarsajt som är fullsmockad med gratis inspiration och stödmaterial. Tipsa gärna era lärare och rektorer om den!

Hållbarhetsgrillen 

Som avslutning på turnén anordnar vi i juni en unik paneldebatt om hållbar utveckling som hålls i Stockholm. Vi bjuder in ministrar och andra makthavare och ger unga från hela Sverige möjlighet att ställa sina frågor och berätta om sina visioner för hur vi skapar en hållbar framtid. 


Vill du veta mer om we_change eller vill du att vi kommer till din stad eller kommun? Kontakta oss gärna på info@ungdomar.se. Är du intresserad av att engagera dig i we_change på något sätt, exempelvis genom att blogga för oss eller bli en av våra ungdomsambassadörer, är det bara att hojta på samma mail!

Vi hörs och syns!

Och du – glöm inte att följa oss på FacebookInstagram och Twitter!

1 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.