Frågor och svar om vikt

29 Aug 2001, 00:00 248
Annat, 0 år
Question


Hejsan. Jag är 19 år gammal och väger 100kg. Jag har i princip fått papper på att jag är överviktig. Har försökt med viktväktarna men inte klarat det. Har vart hos läkare som sa att om jag gick ner ett visst antal kilo så skulle jag få nån form av medicin men klarade inte av det heller. Jag äter mindre tycker jag själv men går ändå inte ner i vikt. Detta är ett stort problem för mig.

Svar

Det låter som om du behöver professionell hjälp. Kanske dietist på vårdcentralen kan vara något för hjälp med kostgenomgång och råd. Men till syvende och sist handlar det ju om motivationen, att faktiskt bestämma sig, och det egna sunda förnuftet kan då nog vara väl så god hjälp. Det handlar ju om att äta mindre och röra sig mer så att energiintäkterna blir mindre än energiförlusterna - då går man ner i vikt.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar