Frågor och svar om Ätstörningar

2 May 2013, 20:03 169
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag är en tjej på 15 år som ha problem med min kropp. Det är inge fel på den eller så men jag tycker att jag är tjock men jag är normalviktig och ALLA säger att jag är för smal. När jag äter så ha jag innan tänk ut en mängd jag ska äta omedevet nästan och äter jag mer än det så mår jag dåligt över det, både för att jag ha ätit "för mycket" vilket ja inte ha gjort och jag får som ont i magen som att jag mår illa.
Finns det någon ätstörning som är så eller är det bara jag som tänker fel?
Tacksam för svar!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Det är i huvudet som en ätstörning heter, alltså just så som du beskriver. Jag kan inte sätta någon diagnos då jag inte är en läkare men jag tycker absolut att du ska ta det här på allvar och ta hjälp så att du kan komma ur de här tankarna kring dig själv och maten.

Ta gärna kontakt med skolkurator eller bup (barn och ungdomspsykiatrin) som dina föräldrar kan hjälpa dig att komma i kontakt med. Du kan även ta kontakt med ungdomsmottagningen som ofta har kuratorer.

Va jätterädd om dig!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar