Frågor och svar om att få stånd

4 Sep 2013, 15:40 1025
Kille, 24 år
Question


Jag har aldrig tidigare haft problem med erektionen. Men sedan förra sommaren så har det blivit ett problem både gällande att få stånd samt att behålla ståndet. Vid tidpunkten för detta problem började jag även med tung styrketräning (4-6 pass per vecka). Finns det något samband? Och vad kan vara lösningen?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Tung styrketräning eller extrem träning på alla sätt kan påverka vårt naturliga system i kroppen genom att inverka på vår hormonbalans. Om du med tung styrketräning även menar att du tar någon form av tillskott, kan det eventuellt ligga bakom dina problem med att få stånd och att upprätthålla det.

Jag skulle råda dig att prata med någon läkare för att testa dina värden och se om de kan vara det som orsakar dina problem. I så fall får du försöka hitta något sätt att träna som ändå gör att du kan behålla balansen i din kropp.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar