Frågor och svar om oro

25 Apr 2013, 19:47 173
Kille, 18 år
Question


Hej, om en månad fyller jag 18 år och jag känner mig gammal.. att jag aldrig kommer att bli något som jag ville bli, att jag inte kan göra saker som jag önskar jag kunde och att jag missat så mycket.. Kris? Aja, det blir inte mycket bättre att jag sitter här och klagar.. Det är lá bättre att jag går ut och gör allt det jag vill :) Men jag tror inte att något kan hjälpa mig om detta mer än att jag själv börjar göra saker.

Me de sulle va rolit om nån kunne ha nått att skriv.
BTW. Mitt efternamn innehåller också Lantz :)
eller det är bara Lantz

Svar

Hej på dig! 

Snyggt efternamn! ;)

När det gäller din fråga, jag tror inte att det är så mycket en fråga utan mer ett konstaterande. Du skriver själv att ingen annan än du kan göra något åt det du funderar på. Det är helt rätt! Med rätt inställning och ett tydligt mål kan man uträtta otroligt mycket. Att ha fokuset på framtiden och vad man kan göra bättre är A och O! Att grubbla på det som har varit eller rättare sagt, inte varit i ditt fall, kommer inte att hjälpa dig.. Håll ögonen på målet! Vad är ditt mål? Vad är det som du känner att du missat och vad är ett första steg mot det?  Ha alltid fokus på det du kan ändra istället för det du inte kan ändra på. Om du beslutar dig för att vara en problemlösare kan du komma VÄLDIGT långt i livet! Ska jag vara helt ärlig tror jag att du har det i dig! Jag känner mer hopp än hopplöshet i ditt mail! Blicka framåt och ge dig inte förrän du uppnått ditt/dina mål!!


Lycka till!

Susanna 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar