Frågor och svar om träning

16 May 2013, 20:38 271
Tjej, 14 år
Question


Jag är en tjej som är 14 år, är 169cm lång och väger xxkg. Jag kör 3 sporter alla tar förutom 2 dagar i veckan. Jag har länge försökt bli smal men lyckas inte. Hur ska jag göra? Jag hatar min kropp! Mina kompisar tycker att jag är nästan för smal men det tycker inte jag... Snälla hjälp!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Du är idag väldigt tunn och det är oroande att du dessutom ser dig själv som stor. Jag funderar över om du inte behöver ta hjälp för detta? Fundera över det. Att träna så mycket och inte få i sig näring är farligt. Sedan är det absolut inte bra för dig att du har så negativa tankar.
Fundera på saken. Finns olika typer av hjälp man kan ta till. Antingen genom en ätstörningsenhet (läs mer på abkontakt.se) eller skolkurator.

Du är oerhört värdefull, det får du inte glömma bort!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar