Frågor och svar om kost

20 May 2013, 17:41 146
Kille, 13 år
Question


Hej, jag är en kille på 13 år och tränar muay thai 3 gånger i veckan. Ganska hårt. Jag äter som en vuxen man, alltså väldigt mycket. Kan bli uppemot 3/4 portioner. Är det farligt för mej att äta så mycket? Vad kan hända om det är farligt? Jag väger 80 kilo och är inte överviktig.

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Utifrån den information som du ger mig så kan jag inte se några problem. Du tränar och växer - alltså behöver din kropp mycket mat för att fungera och utvecklas optimalt. Och tre till fyra portioner (om jag förstår dig rätt) tycker jag ändå låter rätt normalt faktiskt. Nej, så länge som du äter bra/näringsrik mat och tränar ser jag inga direkta problem med den mängden mat. Känns det bra, så är det oftast bra.

Kram, Louise  

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar