Frågor och svar om Ätstörningar

23 May 2013, 20:42 326
Tjej, 19 år
Question


Jag är en ganska så smal tjej som har haft en form av ätstörning tidigare i form av en ganska extrem matfobi. Nu då jag har arbetat bort en hel del av detta så har jag gått upp i vikt. Nu är jag inte nöjd. Jag vet att jag inte är tjock, men jag anser mig inte vara tillräckligt smal.
Jag tycker att jag har för mycket mage, armar och lår. Men jag vet inte vad jag ska göra åt det då jag inte vill svälta mig själv.
Vet inte vad min fråga är egentligen, vill bara lufta mitt 'problem'.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Bra att du luftar ditt problem. Så oerhört bra av dig att börja där istället för att bara lyssna på impulsen som säger "gå ner i vikt bara". Det är oerhört bra av dig att ha gått upp i vikt på, det är ett stort steg. Min fundering är hur det är med den psykiska biten? Har du luftat dina känslor kring det här med tex en psykolog? Min tanke är att minst lika viktigt är att ta tag i den psykiska biten som den fysiska. Det finns alltid en massa anledningar som ligger till grund för att man får en ätstörning och de är dessa man behöver bearbeta och komma ur för att kunna må bra med sig själv igen. Frågan är om inte du ska ta lite hjälp för att ta tag i den här biten? Fundera på det. En kontakt kan du hitta genom skolkurator eller Ungdomsmottagningen. Du är mer än välkommen att lufta med oss på Riksföreningen mot ätstörningar www.abkontakt.se

All värme och styrka på vägen!

Kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar