Frågor och svar om vikt

2 Jun 2013, 16:49 151
Tjej, 15 år
Question


Hej jag är 15år och 173cm lång, väger 59kg och har ett BMI på 19,71 medan mina kompisar ligger på 18-19 i BMI... Jag undrar om jag ligger på ett för högt värde eller om jag oroar mig i onördan.
Pga. Min längd så har jag ett rätt så dåligt själv förtroende när det kmr till foton och det hjälper inte att mina lår är 53cm... /

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Som jag ser på det hela så oroar du dig absolut i onödan. Ditt värde är bra. Du ligger inom spannet för normalvikt. Nu är BMI lite vanskligt, då det exempelvis inte tar hänsyn till muskelmassa. Dessutom skiljer värdena sig utifrån ålder (kolla isoBMI) etc. Men, på ett ungefär så ligger spannet för normalvikt mellan 18,5 och 24,9. Du har med andra ord ingen anledning att oroa dig.  

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar