Frågor och svar om vikt

29 Jun 2013, 23:26 252
Tjej, 18 år
Question


Hej! Hjäälp att gå ner i vikt.
Jag kämpat att gå ner i vikt i 2 år trännade 3 gånger i veckan och 2 gånger simning, även köpt " weight loss 60 pills" och räknade alltid kalorier men fy va vågen visade att har gått ner bara 5 kilo....... Min önskan är bara att gå ner i vikt :( när jag var 13 ända tills nu.... 153cm och 55 kg det går up men aldrig ner aldrig aldrig ............ Hatar miiiig vill bara ta livet av mig gråter varenda dag ;( varje gång jag ser fina kläder vill bara dö dö dö......
Hjäääälp

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej vännen!

Vet du, jag tror inte det du mest behöver är hjälp att gå ner i vikt. Om du hatar dig, vill ta livet av dig och gråter varenda dag, är det nog något annat som ska till. Jag tror att det snarare har att göra med hur du känner om dig själv och din kropp. Det kan tyvärr ingen låg vikt i världen ändra på. Det en låg vikt däremot gör är att få dig att känna precis sånna känslor som du beskriver. Att gråta varje dag till exempel. Kolla in min profil här på ungdomar.se så kan du läsa om foreningentilia.se där jag också finns. Kom in till oss och chatta någon dag, så kan vi tillsammans försöka reda ut hur det har börjat. Det finns massor av sätt att bryta detta, och att äta bantningspiller är ju inte heller en så himla bra lösning.

En varm kram

Annso


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar