Frågor och svar om vikt

18 Jul 2013, 01:28 336
Tjej, 16 år
Question


Hej Catherine, Jag heter Hanna och jag är överviktig nu. Men för två år sen hade jag Anorexia och vägde 42 kg, och jag är en 163 cm lång. Jag väger idag för mycket enligt BMI och jag minns att när jag hade anorexia och åt ungefär ett äpple om dagen gick jag ner 5 kg i veckan. Så min fråga är går man ner konstant i vikt när man har anorexia eller stannar kroppen upp på något sätt. Jag skulle gärna vilja veta, för jag minns inte själv eftersom jag va så sjuk! Min mamma minns inte heller.. Kan man gå ner 30 kg på 2 månader? om man är överviktig och slutar äta eller aa hur, själv har jag ju haft anorexia och det är verkligen inget jag vill ha igen ovasett hur tjock eller fet jag må va. men skulle också vilja veta om jag i framtiden kommer få några bistånde skador av att jag har haft anorexi? aja jag hoppas verklligen att du vill svara på min fråga/ Kram Hanna

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej Hanna,

Denna fråga kom till mig, hoppas det är ok att det är jag som svarar på den! Det bästa är att man kan återhämta sig helt från anorexi, det som kan finnas bestående är problem med tänder eller hjärta, men då borde du veta om dem problemen i dagsläget!

Man går ner konstant, men jag tror det är väldigt individuellt. Sedan kommer man ju till en punkt där det är väldigt illa, och kroppen stannar nog av i perioder, eftersom den är helt inställd på svält.

Hoppas det var svar på dina frågor! Kram från Annso


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar