Frågor och svar om kost

7 Aug 2013, 20:42 233
Kille, 13 år
Question


Hej jag är 13 år och väger 60 - 65 kilo. Jag har tjocka lår och en tjock mage. Och när jag var liten typ 5-6 år så vägde jag 39 kilo jag fick inte gå ut o leka för min mamma. men när jag flyttade till en fosterfamilj var jag med min foster pappa varje dag o spela fotboll jag gick ner mycket och vägde 30 kilo då ungefär. Men nu är jag ju 13 som sagt. Men jag börjar känna att fetman kommer tillbaks och jag simmar o spelar fotboll men jag känner att jag inte har förändrats i kroppen. jag vill träna bort mina tjocka lår och min tjocka mage. snälla kan du säga vad jag ska äta för nyttigt och hur jag ska kunna träna bort låren och magen :)

Svar

Hej!

Förlåt för sent svar! Har varit iväg över sommaren, men är nu tillbaka!

Det viktigaste är att röra på sig, vilket du gör. Sen är du 13 år och kommer förmodligen att komma in i puberteten ganska snart. Då kommer det att hända extremt mycket med din kropp. Den kommer att förändras och du kommer att växa på längden och du kommer förmodligen att se annorlunda ut mot idag. Jag är inte duktig på att ge mat-kost tips. Men tänk på att äta nyttigt, bra mat som hjälper din kropp att växa. Prata med din sjuksköterska, hon kan säkerligen ge lite tips, och om inte kan, så kan hon säkert hänvisa dig till en dietist som man komma med bra tips på mat. 

Fortsätt att röra på dig. Hitta aktiviteter som du tycker är roliga! 

Lycka till!

Susanna 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar