Frågor och svar om samlag

16 Aug 2013, 21:02 233
Kille, 19 år
Question


Hej är en kille på 19 som har ett problem. Ja har ont på mitt ollon. Märkts mest när ja och min tjej har sex för då kan min förhud glida tillbaka och typ fastna bakom och då gör det ont eller typ känns obehagligt som fan

Asså det är så pinsamt så inte vågat fråga innan. Är den bara känslig eller va är grejen för jag vill kunna ha kondom och så utan att kanske få ont

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Du skriver att din förhud kan fastna bakom ollonet vid sex med din tjej, vilket kan ske om man har trång förhud. Att ha trång förhud innebär att man har svårt att dra tillbaka förhuden, vilket kan göra det problematiskt vid t ex onani eller när man ska tvätta sitt kön. Är man i början av puberteten kan man vänta lite innan man försöker åtgärda problemet eftersom kroppen kommer ändra sig, men eftersom du är i slutet av tonåren behöver du troligtvis hjälp.

För att få veta säkert att det är trång förhud du har kan du ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för en undersökning. Om det behövs kan du där även få utskrivet kortisonsalva som kan användas för att töja ut förhuden genom att dra den fram och tillbaka. Hjälper inte salvan kan en läkare behöva göra en liten operation för att ta bort en bit av eller hela förhuden.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar