Frågor och svar om plugg

2 Oct 2013, 20:25 260
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag vill verkligen hitta ett bra motivations sätt för att plugga. Jag har lätt för skolan, och tycker dessutom om att lära mig nya saker. Men det är det här med läxorna. Jag vet hur skönt det är när man gjort klart allt men ändå så tar det stopp nånstans. Vi använder firstclass i skolan och får det inte utskrivet i stenciler så jag glömmer hela tiden bort att jag har en läxa att göra. Får man det i papper så ser man det och kommer på att man inte gjort den. Jag blir så himla stressad nu för att jag har en del att göra i läxor nu. varje gång jag haft tänkt göra dem så har alltid kompisarna kommit över och jag bor på ett internat. Vill inte att dem ska tycka att jag är dö tråkig heller. Men vad är en bra motivation till att sätta sig ner och plugga? Får lätt prestations ångest och då blir det tillbaka på ruta ett igen. Mvh

Svar

Hej!

Skola och plugg är viktigt. Det ska alltid komma högt upp på priolistan, det kommer du aldrig att ångra i livet. Om du väljer att göra tvärtom... Ja, det kan du komma att ångra när du blir äldre. Inte för att det gör din prestationsångest lättare, men ändå väldigt viktigt. :) 

Har du funderat på en almanacka? Skriva upp plugget och planera det, blir mycket lättare att ha koll på. Bestäm varje dag för vad du ska åstadkomma, lite varje dag är bättre än att skjuta upp det och ha massor att göra på få dagar. Om du har lite att göra varje dag hinner du med att umgås med vänner och ha roligt och kan dessutom känna dig avslappnad då du vet att du har en plan och du håller dig till den. Då blir det inte en massa stress i huvudet, utan du har det synligt på papper och du kan bocka av händelserna och ha koll!

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar