Frågor och svar om prestationsångest

28 Oct 2013, 19:53 282
Kille, 19 år
Question


min far säger dator är farligt. jag själv sitter nästan hela tiden o har dålig självkänsla. vet dok inte om det beror på att jag sitter vid datorn utan för andra saker i mitt liv. typ som höga prestationer o misslyckats

Svar

Hej!

Tja, datorn i sig är inte farlig. Men man kan definitivt besöka hemsidor som är mindre bra, det kanske är det som din far menar? 

Att känna sig stressad över att prestera och att göra det bra, är nog något som de flesta känner igen. Frågan är vad är det som du känner dig orolig över? Inom vilket område? Är det skolan? Känner du att du inte har kontrollen? Skriv gärna lite mer ingående om vad du känner dig rädd för att misslyckas inom så kanske jag kan ge dig lite mer specifika tips. Annars kanske jag svarar på en helt annan sak och det kanske gör att du känner att du inte fått ett bra svar. Hör gärna av dig igen med en mer detaljerad beskrivning.

Ha det bäst!

Susanna


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar