Frågor och svar om kost

4 Nov 2013, 09:56 297
Tjej, 15 år
Question


Hej! Om man äter nudlar till lunch (sådana man kokar och häller i smakpulver till), vad är effekterna? Hört att de är näringsfattiga? Är de onyttiga så att de innehåller mättade fetter eller nått? Går man upp av dem?
Hehe äter det rätt ofta så skulle vara kul att veta vad det egentligen är man stoppar i sig....

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Lagom är bäst. Man bör således inte äta överdrivet mycket av någonting. Försök därför variera din kost så du får i dig alla nödvändiga näringsämnen. Nudlar är i sig inte onyttigt, men inte heller de mest näringsrika. Du bör därför, som sagt, alltid försöka äta en stor mängd olika livsmedel för hälsans skull. Men, du behöver inte oroa dig över nudlarna tycker jag. Tycker du om nudlar så ska du äta nudlar ... men låt det inte gå till överdrift.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar