Frågor och svar om graviditetsrisk

28 Oct 2013, 11:21 321
Kille, 15 år
Question


Hej jag är 15 år och var full för 2 dagar sedan jag var med en kille och hade typ oskyddat samlag. Eller jag vet inte om de räknas. De var min första gång.Sedan så sa han att han bara skulle sätta den in o ut snabbt. Men han satt den in och ut några gånger. Sedan tog han medsamma ut den. Han kom inte. Finns de risk för att jag blivit gravid. Och javet inte när min mens ska komma. Hur vet jag om jag är gravid? Hur snabbt dör spermierna?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det kan komma försats trots att killen inte fått utlösning. Därför kan du ha blivit gravid även fast killen inte kom när han var inne i dig. Det första och mest uppenbara tecknet på om man är gravid är att mensen inte kommer. Om du har oregelbunden mens eller inte koll på hur längesedan du hade den sist, kan du vänta ett par veckor. Har mensen inte kommit då kan du ta ett graviditetstest för att se vad det visar. 

Spermier kan överleva i en kvinnas kropp i tre till sju dagar. Beroende på temperatur överlever spermier utanför kroppen från någon minut till högst en timma.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar