Frågor och svar om vikt

12 Nov 2013, 19:49 169
Kille, 14 år
Question


Jag skulle vilja gå ner så fort som möjligt hur ska jag göra? Jag är 1.84 cm lång och väger 76 kg. Svara så snabbt som möjligt.

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

För det första är viktnedgång inget som ska gå jättefort om det ska vara hälsosamt. Nummer två, varför vill du gå ner i vikt? Tävlar du i boxning/brottning etc. i en speciell viktklass, eller? Personligen tycker jag, bara utifrån längd och vikt visserligen, att du verkar vara ganska hälsosam. Med det i åtanke tänker jag inte skriva något utförligt svar om viktnedgång. Är du ändå fast bestämd om att gå ner ett par kilo finns det mängder av svar i arkivet. Oavsett, var varsam så du inte blir underviktig. Det är allt annat än hälsosamt.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar