Frågor och svar om vikt

19 Nov 2013, 22:27 150
Kille, 11 år
Question


Jag känner mig typ som att jag inte är värd nåt för jag känner konstiga blickar och så i typ omklädningsrum och så för jag är rätt så tjock men jag brukade inte bry mig men nu är det så att jag inte kan äta som vanligt för jag vill inte vara fet hoppas ni kan svara

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

För det första; du är värd precis lika mycket som alla andra! Vad är det som har förändrats? Vad är det som gör att du inte längre kan arbeta mot dessa känslor/tankar? Jag tror det är där du måste börja fundera. Jag tycker också att du bör tala med någon om det här innan du hamnar i en situation som blir allvarlig och svår att ta sig ur. Det kan hända att din kropp skulle må bra av att gå ner i vikt (vikt, längd etc.?) ... men utifrån det du skriver så känner jag framförallt att du skulle må bra av att tala med exempelvis skolsköterskan, Ungdomsmottagningen om allt det här. Eller om du vill ha ytterligare en annan infallsvinkel från oss här på UM; skriv till Annsofie som har mer erfarenhet av stört matbeteende och ätstörningar i allmänhet än vad jag har. 

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar