Frågor och svar om ensamhet

15 Nov 2013, 11:06 180
Kille, 13 år
Question


hej, jag är lite större än andra i min klass och jag tycker att det är svårt att få någon att gilla mig.. jag deppar mycket hemma och folk svarar aldrig när jag skriver eller pratar me dem det får mig att känna mig utfryst Och dem pratar bara med mig när dem vill ha nått från mig jag är väldigt ledsen på dagarna tack för hjälpen i förväg

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Jag kan förstå att du blir ledsen när folk inte svarar dig när du ändå faktiskt försöker anstränga dig att få kontakt med andra. Den känslan känner jag själv igen så väl. Men jag tänker då att de faktiskt inte är några vettiga personer att ha kontakt med då. Om det hela tiden endast ska vara på deras villkor, då blir det ju ingen bra vänskap. Att försöka hitta helt nya kontakter är därför en grej du kan göra.

Det låter ju som att när du bara är hemma så mår du sämre, så för att må bättre krävs det för dig att du kommer ut utanför hemmet. Göra aktiviteter efter skolan som får dig att må bättre och dessutom träffa nya kontakter. Fundera på vad du gillar för sporter eller andra aktiviteter som du vill testa på, sen kan du söka på nätet vart och hur du hittar föreningarna i din ort.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar