Frågor och svar om vikt

27 Jan 2014, 16:39 431
Kille, 18 år
Question


Hej. Det är såhär att jag har under de senaste 4-5 månaderna börjat gå ner i vikt och nu har jag gått ner 22 kg med sund kost ock träning. men jag mår skitdåligt. till exempel så inbillar jag mig sjukdommar och har mycket ångest efter detta. har jag gjort något fel? har det gått för fort?
Tack på förhand

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Huruvida du har gjort något "fel" törs jag inte svara på. Förmodligen är svaret på den frågan ett rungande nej. Dock har du minskat i vikt ganska fort. Det faktum att du inbillar dig sjukdomar etc. tror jag istället grundar sig i något annat. Du kanske trodde att allt skulle bli bättre med en viktnedgång, när "problemet" i själva verket grundade sig i något annat. Jag råder dig därför att tala med någon om det här. Jag tror nämligen att du behöver prata igenom det här - nysta i problemet. Så ta kontakt med exempelvis skolsköterskan eller Ungdomsmottagningen. 

Kram, Louise

PS. Ursäkta att svaret har dröjt. Stöd & Svar-tjänsten har legat nere ganska länge - därav den långa väntan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar