Frågor och svar om vikt

27 Jan 2014, 16:44 185
Tjej, 11 år
Question


Hej! Jag är en tjej som är 11 år, jag är 1.58, väger ungefär 42kg. Jag tycker att jag är lite tjock, inte för tjock och inte för smal, alltså emellan tjock och smal. Jag har mycket muskler då jag sportat väldigt många år. Tror du att jag ligger i en bra vikt?

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Nu är du visserligen bra mycket yngre än vad jag är, men vi är trots det lika långa ... och du väger ganska mycket mindre än vad jag gör. Jag ligger inom ramen för vad som anses vara normalviktigt (för vuxna). Rent spontant tycker jag att du väger i minsta laget. Men, jag vet alldeles för lite om dig som person, din situation och din allmänna fysiska utveckling för att dra några egentliga slutsatser. En sak är i alla fall säker, du är långt ifrån tjock och bör definitivt inte gå ner i vikt. I och med att du verkar träna kanske du bör äta lite mer?

Kram, Louise  

PS. Ursäkta att svaret har dröjt. Stöd & Svar-tjänsten har legat nere ganska länge - därav den långa väntan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar