Frågor och svar om vikt

9 Mar 2014, 19:30 206
Tjej, 12 år
Question


Hej, jag har börjat äta mindre och mindre och vet inte vad det beror på :( jag tränar gymnastik 4 gånger i veckan också! Är de farligt??

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

I det långa loppet är det absolut farligt. Kroppen behöver som du säkert redan vet näring för att fungera. Mat är kroppens bränsle. Om man dessutom tränar regelbundet som du gör är kroppens behov av mat ännu större. Du bör därför försöka lista ut vad det är som gör att du har tappat matlusten(?) snarast - innan du får problem av olika slag. Tala exempelvis med skolsköterskan; hon har säkerligen tips och råd för att hjälpa dig få bukt med det här. Ett annat alternativ är Ungdomsmottagningen eller Annsofie här på UM.  

Kram, Louise

PS. Ursäkta att svaret har dröjt. Stöd & Svar-tjänsten har legat nere ganska länge - därav den långa väntan ... plus jobb etc.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar