Frågor och svar om deppig

27 Jan 2014, 19:40 404
Tjej, 16 år
Question


Hej, Jag går första året på gymnasiet och jag mår alltid jättedåligt men jag visar det inte för någon. Jag kan inte plugga, vet inte varför men jag är intresserad av skolan fast när jag väl ska plugga så går det inte jag kan inte koncentrera mig och alla säger samma sak till mig, "du tänker på massa annat" men det gör jag inte jag försöker verkligen. Nu vill jag bara ta självmord eller hoppa av skolan för jag orkar inte mer. Det är jättesvårt och jag ligger efter massor! Folk försöker hjälpa mig men inget har hjälp och det blir bara värre & värre med tiden och jag mår bara sämre.. Jag känner att det är så hög press på mig, min syster gick ut med jättebra betyg och hon gick i världens svåraste linje. Jag kan inte ens få godkänt och jag går bara i sam-beteende.

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej där!

Jag tycker det låter som att du är väldigt skoltrött, och det är ok att vara det. Det är ok att inte alltid prestera på topp, tänk på att du gått väldigt många år i skolan. Att gå sam-beteende är verkligen inte så bara, du är bra duktig som kämpar på med det.

Om du har mycket tankar på att inte vilja leva och har tappat hopp, finns det hjälp att få, dels kan du kika in hos oss på Tilia: www.foreningentilia.se dels kanske försöka ta dig till en ungdomsmottagning?

Du ska inte behöva känna såhär! Kram på dig!/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar