Frågor och svar om kärlek

14 Apr 2014, 10:07 173
Tjej, 18 år
Question


Tja. Hur träffar man någon att bli tillsammans med? hur gör man och vart? om man inte har så många kompisar eller inte finns nån i ens omgivning.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

Tack för din fråga! 

Hur en träffar någon att bli tillsammans med är en fråga som vi ofta får och som jag tror att många funderar kring. 

Ofta träffar en någon att bli tillsammans med när en umgås med olika människor i olika sammanhang. Du skriver att det inte finns någon i din omgivning eller att du inte har så många kompisar, det är inte alls konstigt eller onormalt. Men jag kan förstå att det kan kännas svårt att träffa någon att bli tillsammans med. 

Jag skulle tipsa om nätet, på nätet finns det en mängd olika sidor där en kan chatta och prata med människor med liknande intressen. Annars kan det även vara en idé att börja på någon fritidsaktivitet, eller försöka vara i sammanhang där du träffar nya människor.

Kärlek är ofta lite oberäknelig, vissa träffar någon direkt medan det för andra kan ta lite tid att hitta någon som den blir intresserad av. Vissa blir lättare kära medan det för andra tar längre tid. 

Finns heller inga direkta tips för hur en ska göra för att bli tillsammans med någon, tror det mest handlar om att umgås med personen och lära känna den för att så om det känns rätt och att känslorna uppstår. 

Lycka till! 
Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar