Frågor och svar om träning

1 May 2002, 18:24 618
Annat, 0 år
Question


Jag undrar hur många kalorier man ska äta till frukost, lunch och middag om man tränar varje dag, är tjej och vill gå ner i vikt?

Svar

Du skriver att du tränar varje dag, det tycker jag är för mycket. Kroppen behöver också vila och ta igen sig särskilt när man tränar hårt som du gör. Får kroppen aldrig chans att ta igen sig så bryts den ner och man bryter även ner muskelmassan. Vid träning normalt så bygger kroppen muskler, och ökad muskelmassa ger också ökad fettförbränning.

Du undrar hur många kalorier du ska äta för att gå ner i vikt. Man kan säga ungefär ca 2000 kalorier om dagen, men om man tränar hårt så måste man äta fler. Kroppen måste ha bränsle för att du ska orka träna. På ett enkelt sätt kan man säga för att gå ner i vikt, så ska man inte äta mer än vad man gör av med. För det spelar ingen roll om man tränar varje dag om man äter fel. Det är svårt för mig att veta exakt hur många kalorier du ska äta per dag för det är beroende på många faktorer bla din ålder, vikt och vad och hur du tränar. Hoppas att jag kunnat vara till hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar