Frågor och svar om p-piller

4 Jun 2014, 13:30 1617
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag har nyligen börjat ta p-piller (prionell 28) eller jag är på de gula tabletterna på den första kartan.
Jag började ta tabletterna på mensens första dag och hade sedan mens i 2 veckor och ca 3 dagar. Min fråga nu är om jag kommer att få min mens på de gula tabletterna också den här månaden? Känns som att jag redan blött så mycket att det inte borde gå nå mer haha.

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan! 

När en börjar äta p-piller så kan kroppen påverkas så att en blöder mer eller oregelbundet, det kan bero på vilken typ av p- piller en använder och brukar ofta  gå över med tiden.

Har inte superkoll på just ditt p-piller men om du ska ha mens på de gula tabletterna så är det troligt att du kommer få mens då igen,.

Du skriver att du har blött väldigt mycket och att du inte tror att det går mer. Har du pratat med mottagningen som skrev ut dina p-piller?, tänker att det kan vara bra att prata med dem och följa upp hur det går.

Varma Hälsningar

Amanda 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar